Iedere maand worden nieuwe activiteiten vanuit de zorg georganiseerd.
Deze vinden meestal plaats op vrijdag, en/of zaterdag.

Vaak is het in het Honk (het gezamenlijke huisje) te doen, dat kan een tapasavond, spelletjesavond of film kijken, zijn. Maar er wordt ook weleens iets buiten de deur georganiseerd zoals een fietstocht, een  BBQ  of een avondje poolen. Hoogtepunt elk jaar is het kampeerweekend.

Deze activiteiten zijn voor alle bewoners toegankelijk.

Door de week zijn de bewoners van harte welkom in het Honk om samen te eten (eerst koken), wil je aanschuiven dan moet dit wel op tijd kenbaar gemaakt worden bij de zorgmedewerker. D.m.v. een strippenkaart wordt dit betaald, de strippenkaart is goed voor 10x mee eten.
Na het eten is ieder vrij om te blijven, samen tv kijken of een spelletje doen. Dat is nooit een verplichting, maar een keuze die je maakt.

Om 22.00 uur gaat het Honk dicht. 

29-30 juni 2019
Kampeerweekend Zeeuws Lef naar "de Roompot".

Roompot 2.png

 Zaterdagmorgen vertrokken we met twee auto’s en de
 aanhanger vol met kampeerspullen richting Kamperland.
 Dit jaar gingen er vier bewoners mee.

Roompot 1.jpg Op de grote camping   hadden we snel onze   plek gevonden en   konden  de tenten worden opgezet. Wat was het heet en zweten geblazen. Toen iedereen zijn tent had opgezet konden we heerlijk verse broodjes eten. De partytent bood schaduw wat super was. We hadden zelf de ventilator meegenomen en de koelbox hield onze drankjes en etenswaren koud.

roompot 3.png

 We waren allemaal wel toe aan een  duik in het water
 en oh wat was het heerlijk in het golfslagbad.
 Het buitenbadwater was zo warm het leek wel een warm   bad. Daarna voor wie daar zin in had nog naar het strand,   heerlijk zwemmen en overgooien met een bal. Lekker lang op   het strand gebleven en toen terug voor de BBQ.

Petra, Floor en twee bewoners (thuisblijvers) schoven aan bij de BBQ en onder de bomen, in de schaduw, was het heerlijk zitten. Twee bewoners gingen nog zwemmen en toen zij terug waren gingen de gasten weer naar huis.
Lesley en twee bewoners gingen nog een strandwandeling maken de rest bleef bij de tent heerlijk genieten van de prachtige avond, biertje erbij, marshmallows op de BBQ en leuke verhalen.Het was al na middernacht toen iedereen eindelijk zijn plekje gevonden had en het stil was in de tenten.

De volgende ochtend was iedereen al vroeg wakker, de zon stond alweer op de tenten. Eerst koffie en toen iedereen echt wakker was eieren met spek gegeten. Nadat iedereen gedoucht had en de tenten afgebroken waren hadden we keurig op tijd alle spullen in de autos’s.

roompot 5.jpg
Eerst weer gezwommen in het golfslagbad, wat was het heerlijk afkoelen en glijden van de enorme glijbaan. Daarna Truusje trap, op twee trapfietsen zijn we naar Wissenkerke gefietst. En oh wat hebben we gelachen toen we de fietsen over de dijk hebben geduwd om verder te fietsen langs de zee. Cool

De afsluiting was op het terras van de camping met een biertje, bitterballen en tortilla dip. Iedereen was moe en voldaan en zo zijn we op het gemakje terug gereden naar Middelburg.

Een prachtig zonnig kampeerweekend 2019!

16 maart 2019
"Prison Island" Middelburg.

Prison Island 1.JPG 

Ook dit jaar hebben de bewoners van Zeeuws Lef weer een prachtige dag gehad met dank aan het Oranjefonds (en een heel betrokken moeder).

Op zaterdag 16 maart 2019 begon de dag voor de bewoners met een heerlijk broodje Smoske. Gesterkt en nieuwsgierig, sommigen ook met lichte spanning, gingen ze samen met twee begeleiders ontsnappen uit Prison Island.
Prison Island 4.JPGIn 20 cellen wachtten toen 20 spelletjes erop door hun gespeeld te worden. Sommige spelletjes hadden ze al snel door. Anderen bleken echt een uitdaging te zijn.
Van basketballen van achter een tralies, langs wiskundige hersenkrakers tot kruipen door buizen en klimmen langs muren, ze deden het allemaal. Maar soms werd er de grond geraakt of hadden ze een spelletje niet gelijk goed door. Dan waren ze ‘game over’. Maar bij Zeeuws Lef woon je niet voor niks, nee, ze hebben lef. En dus gaven ze zich niet gelijk geslagen. Ze gingen steeds maar weer door tot de hoogst mogelijke scores. Uiteindelijk is het iedereen gelukt uit het gevangenis te ontsnappen. 

Moe en voldaan werd er uitbundig nagepraat over alle spelletjes, tricks en trucks en werden scores vergleken. Deze spannende, uitdagende en vooral super gezellige dag werd gezamenlijk afgerond met een frietje en een drankje in ’t Honk.

23 februari 2019
Viering 5 jarig Zeeuws Lef, dagje uit naar "Blijdorp".

Zaterdag 23 februari hebben de bewoners en 3 begeleiders een hele gave dag gehad!! Deze was georganiseerd voor de bewoners om het 5 jarig bestaan van Zeeuws Lef te vieren.

Om 9 uur zijn de bewoners vertrokken vanaf het Honk. Na het parkeren en verzamelen bij Blijdorp zijn zij het park ingegaan. Het was een heerlijke zonnige dag om daar te wandelen. De bewoners hebben zich in groepjes opgesplitst (dit ging vanzelf aldaar) en hebben genoten van het weer en de dieren. 

Tussen de middag hebben ze met elkaar geluncht en ieder hun weg weer vervolgd.
Aan het eind van de middag was het weer verzamelen bij
de uitgang en zijn ze richting eetcafé Willem gegaan. Blijdorp.JPG
De bewoner die niet mee kon naar Blijdorp is wel gezellig aangesloten om mee te eten, leuk!

Het was zo een lange, maar enorm geslaagde dag!

24 september 2016 deden wij mee aan de rommelroute in Oost-Souburg.
Kijk hier voor een impressie