Iedere maand worden nieuwe activiteiten vanuit de zorg georganiseerd.
Deze vinden meestal plaats op vrijdag, en/of zaterdag.

Vaak is het in het Honk (het gezamenlijke huisje) te doen, dat kan een tapasavond, spelletjesavond of film kijken, zijn. Maar er wordt ook weleens iets buiten de deur georganiseerd zoals een fietstocht, een  BBQ  of een avondje poolen. Hoogtepunt elk jaar is het kampeerweekend.

Deze activiteiten zijn voor alle bewoners toegankelijk.

Door de week zijn de bewoners van harte welkom in het Honk om samen te eten (eerst koken), wil je aanschuiven dan moet dit wel op tijd kenbaar gemaakt worden bij de zorgmedewerker. D.m.v. een strippenkaart wordt dit betaald, de strippenkaart is goed voor 10x mee eten.
Na het eten is ieder vrij om te blijven, samen tv kijken of een spelletje doen. Dat is nooit een verplichting, maar een keuze die je maakt.

Om 22.00 uur gaat het Honk dicht. 

17 september 2022
Een dagje Efteling.
Eindelijk was het zover, we mochten met z'n allen naar de Efteling!

hollow-convex-gis-339478_1920.jpg

Rond 9 uur vertrokken we met een busje en een caddy richting Kaatsheuvel.

Na een vlotte rit kwamen we aan op een drukke parkeerplaats. Eerst nog even een groepsfoto voor het huis van de vijf zintuigen, wat staat iedereen er happy op! We splitsten ons vanzelf op in groepjes op basis van wie wil er op het gemakje en wie wil er in de snelle achtbanen.

efteling-1206695_1920.jpg

 Ze hadden heel wat regen afgegeven maar we hebben   nog geluk gehad, maar één felle regenbui en één lichte   en daarna kwam de zon tevoorschijn. De dag was al snel   voorbij maar gelukkig hebben we alle achtbanen die we   wilden doen net gehaald! Een groepje is zelfs ook nog in   de Piraña wildwaterbaan geweest en dat met die regen,   hahaha, echt lachen...

Er werd zelfs een filmpje gemaakt van de rit in de Dive Coaster de Baron 1898, echt goed gedaan!

En nu dan maar terug naar Middelburg waar er bij aankomst nog frietjes op ons stonden te wachten... Wat een dag, heerlijk!
..............................................................................................................................................................

12 maart 2022
Een Hollands uitje.

clogs-g2a53e78e7_1280.jpgZaterdag 12 maart was het zover, ons Oranjefonds uitje naar de molens in Kinderdijk. 
Ons vervoer van de dag was een busje, waar we gezellig met zijn allen in konden.

Toen we het dorpje Kinderdijk binnenkwamen rijden, zagen we in de verte de molens al pronken. Bij aankomst hebben we eerst genoten van een lunch in een restaurant. Daarna zijn we naar de molens gegaan en hebben we ons verwonderd over de hoeveelheid molens bij elkaar. Na een bezoek aan de machinekamer van het gemaal was het tijd om in de rondvaartboot te stappen.
holland-g1f054b3fa_1280.jpg

 We hebben genoten van het uitzicht en het   zonnetje wat  tussendoor tevoorschijn   kwam. Bij de laatste stijger zijn  we uitgestapt.

 

 

 

Na het maken van een leuke groepsfoto zijn we doorgelopen naar de museummolen. Hier krijgen we een inkijkje hoe vroeger een molenaarsgezin woonde.
We zijn aan boord gestapt van een oud zeilschip. Met een steile trap naar beneden, waar we korte films hebben bekeken over watermanagement en klimaatverandering. Vervolgens hebben we gewandeld langs het water naar de andere museummolen. Dit was een grotere molen, waar we ook naar boven konden. We proberen ons voor te stellen hoe het zou zijn om in zo’n molen te wonen. In de knusse woonkamer hebben we met een echte molenaar gesproken.

We waren blij om even te zitten en uit te rusten tijdens het bekijken van een film, welke vertoond werd op meerdere schermen om ons heen. De film nam ons in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Hierna hebben we naar verschillende vogelgeluiden geluisterd in het vogeltheater. Tenslotte nog even door de souvenirshop. Natuurlijk hebben we ook veel foto’s gemaakt. We voelden ons even toerist in eigen land. Op de terugweg was het maar stil in het busje, vol van alle indrukken. Enkele ogen vielen even dicht. Bij terugkomst op het Honk traditioneel afgesloten met het eten van frietjes.

Kortom, het was een erg geslaagd en leerzaam uitje!

We willen het Oranjefonds bedanken voor het mogelijk maken hiervan.
.......................................................................................................................................................

3 oktober 2021
Tuk Tuk rijden

Na lang uitstel door corona konden we eindelijk genieten van het oranjefonds uitje.
Het werd geen rondvaart in Brugge zoals in 2020 de planning was maar TukTuk rijden. Voor iedereen was het een nieuwe uitdaging.

tuk-tuk-1871457_1920.jpgOm 13.15 uur liep het Honk vol, bijna iedereen had zich opgegeven om mee te gaan.

Op de locatie kregen we uitleg en mochten de bestuurders even een rondje oefenen. Het rijden bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. De begeleiders en 1 bewoner hadden de eer om als eerst te chauffeuren. De tocht leidde door de dijkjes van Zuid-Beveland. Onderweg begon het te regenen en dat stopte ook niet meer. Koud dat het was! Het mocht de pret niet drukken.
Op de dijk bij Hoedekenskerke namen we een korte pauze onder het genot van een lekker TucTucje uiteraard. Begeleiding had hartige hapjes gemaakt en toen we nog meer verkleumd waren besloten we om het laatste stukje van de route te vervolgen. Twee andere bewoners waagden ook een gok en namen plaats achter het stuur.

Na het inleveren van de TukTuks reden we terug naar Middelburg. Begeleiding haalde frites voor degenen die mee wilden eten en zo eindigde de geslaagde, tikkie koude dag met een warme maag.

Oranjefonds bedankt voor het mogelijk maken van deze leuke dag.

 Bewoners en begeleiding van ZL

24 september 2016 deden wij mee aan de rommelroute in Oost-Souburg.
Kijk hier voor een impressie