Iedere maand worden nieuwe activiteiten vanuit de zorg georganiseerd.
Deze vinden meestal plaats op vrijdag, en/of zaterdag.

Vaak is het in het Honk (het gezamenlijke huisje) te doen, dat kan een tapasavond, spelletjesavond of film kijken, zijn. Maar er wordt ook weleens iets buiten de deur georganiseerd zoals een fietstocht, een  BBQ  of een avondje poolen. Hoogtepunt elk jaar is het kampeerweekend.

Deze activiteiten zijn voor alle bewoners toegankelijk.

Door de week zijn de bewoners van harte welkom in het Honk om samen te eten (eerst koken), wil je aanschuiven dan moet dit wel op tijd kenbaar gemaakt worden bij de zorgmedewerker. D.m.v. een strippenkaart wordt dit betaald, de strippenkaart is goed voor 10x mee eten.
Na het eten is ieder vrij om te blijven, samen tv kijken of een spelletje doen. Dat is nooit een verplichting, maar een keuze die je maakt.

Om 22.00 uur gaat het Honk dicht. 

12 maart 2022
Een Hollands uitje.

clogs-g2a53e78e7_1280.jpgZaterdag 12 maart was het zover, ons Oranjefonds uitje naar de molens in Kinderdijk. 
Ons vervoer van de dag was een busje, waar we gezellig met zijn allen in konden.

Toen we het dorpje Kinderdijk binnenkwamen rijden, zagen we in de verte de molens al pronken. Bij aankomst hebben we eerst genoten van een lunch in een restaurant. Daarna zijn we naar de molens gegaan en hebben we ons verwonderd over de hoeveelheid molens bij elkaar. Na een bezoek aan de machinekamer van het gemaal was het tijd om in de rondvaartboot te stappen.
holland-g1f054b3fa_1280.jpg

 We hebben genoten van het uitzicht en het   zonnetje wat  tussendoor tevoorschijn   kwam. Bij de laatste stijger zijn  we uitgestapt.

 

 

 

Na het maken van een leuke groepsfoto zijn we doorgelopen naar de museummolen. Hier krijgen we een inkijkje hoe vroeger een molenaarsgezin woonde.
We zijn aan boord gestapt van een oud zeilschip. Met een steile trap naar beneden, waar we korte films hebben bekeken over watermanagement en klimaatverandering. Vervolgens hebben we gewandeld langs het water naar de andere museummolen. Dit was een grotere molen, waar we ook naar boven konden. We proberen ons voor te stellen hoe het zou zijn om in zo’n molen te wonen. In de knusse woonkamer hebben we met een echte molenaar gesproken.

We waren blij om even te zitten en uit te rusten tijdens het bekijken van een film, welke vertoond werd op meerdere schermen om ons heen. De film nam ons in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Hierna hebben we naar verschillende vogelgeluiden geluisterd in het vogeltheater. Tenslotte nog even door de souvenirshop. Natuurlijk hebben we ook veel foto’s gemaakt. We voelden ons even toerist in eigen land. Op de terugweg was het maar stil in het busje, vol van alle indrukken. Enkele ogen vielen even dicht. Bij terugkomst op het Honk traditioneel afgesloten met het eten van frietjes.

Kortom, het was een erg geslaagd en leerzaam uitje!

We willen het Oranjefonds bedanken voor het mogelijk maken hiervan.
.......................................................................................................................................................

3 oktober 2021
Tuk Tuk rijden

Na lang uitstel door corona konden we eindelijk genieten van het oranjefonds uitje.
Het werd geen rondvaart in Brugge zoals in 2020 de planning was maar TukTuk rijden. Voor iedereen was het een nieuwe uitdaging.

tuk-tuk-1871457_1920.jpgOm 13.15 uur liep het Honk vol, bijna iedereen had zich opgegeven om mee te gaan.

Op de locatie kregen we uitleg en mochten de bestuurders even een rondje oefenen. Het rijden bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. De begeleiders en 1 bewoner hadden de eer om als eerst te chauffeuren. De tocht leidde door de dijkjes van Zuid-Beveland. Onderweg begon het te regenen en dat stopte ook niet meer. Koud dat het was! Het mocht de pret niet drukken.
Op de dijk bij Hoedekenskerke namen we een korte pauze onder het genot van een lekker TucTucje uiteraard. Begeleiding had hartige hapjes gemaakt en toen we nog meer verkleumd waren besloten we om het laatste stukje van de route te vervolgen. Twee andere bewoners waagden ook een gok en namen plaats achter het stuur.

Na het inleveren van de TukTuks reden we terug naar Middelburg. Begeleiding haalde frites voor degenen die mee wilden eten en zo eindigde de geslaagde, tikkie koude dag met een warme maag.

Oranjefonds bedankt voor het mogelijk maken van deze leuke dag.

 Bewoners en begeleiding van ZL

Augustus 2020
Kampeerweekend Zeeuws Lef naar "de Schotsman"

Ondanks alle corona perikelen dit jaar zijn we super blij dat we toch een leuk kampeerweekend konden plannen.

Kamperen.jpg Zaterdag verzamelden we rond 11.00 uur in het Honk. Alle 
 spullen ingeladen en om 11.45 uur waren we klaar om te 
 vertrekken. Wat een dreigend donkere lucht reden we tegemoet.
 En ja hoor, toen we net de afslag naar de Schotsman namen
 kwam het met bakken uit de lucht vallen. Na even 5 min. in de
 auto gewacht te hebben bij aankomst, was de grote stortbui
 over.
Wat een geluk dat het droog was toen we onze tent op gingen zetten. Dit gaf ons de tijd om even rustig te instaleren. Toen was het tijd voor een broodje en wat te drinken. Door de partytent zaten we droog, want er viel af en toe een bui.

Met onze buiken vol zijn we naar het zwembad gegaan. Hier hebben we ons prima vermaakt in het water met het overgooien van de bal. Natuurlijk was het een uitdaging wie er het hardst van de glijbaan kon..
Bij terugkomst bij de tenten hadden we twee omgewaaide partytenten te redden, waarvan er één helaas niet meer te redden viel. Toch mocht het de pret niet drukken.
Inmiddels was het tijd om de barbecue aan te steken. Met de wind door onze haren genoten we van het lekkers van de barbecue.
Na het opruimen zijn we richting het Veerse Meer gegaan waar we verrast werden door een prachtige lucht. Er werd gevoetbald en een stuk gewandeld. We konden bijna leunen op de wind!
We hebben het gezellig gemaakt bij de tent en het was spannend tijdens het potje Yahtzee. Nog even onder een warme douche en rond 1.00 lag iedereen in zijn tent.

Zondag, de dag begonnen met koffie en heerlijke verse broodjes met eieren en spek. Tijdens het ontbijt sluit een andere begeleider aan, die de ander straks aflost. Af en toe vielen er nog wat regendruppels uit de lucht. Na het ontbijt zijn we onze tenten gaan opruimen en werd alles weer in de auto’s geladen.

We waren mooi op tijd klaar met het opruimen van de tenten en de rest van de kampeerspullen en zijn we alvast naar de activiteit gereden die om 13.00uur op het programma stond. Doordat we op tijd waren hadden we nog even de tijd om wat te drinken, maar even rustig bijkomen was er niet bij want we gingen Bugracen. De meeste vonden het spannend maar wel ontzettend leuk. Uiteraard zijn we lekker off road gaan rijden en hebben we flink tegen elkaar op geracet. Wat hadden we een lol ondanks de spanning. Na het bugracen zijn we nog even door Kortgene gaan wandelen en hebben we nog een laatste drankje genuttigd bij “de loods”. Daarna waren we allemaal verzadigd en zijn we naar huis terug gereden waar we rond 16.30 uur aankwamen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29-30 juni 2019
Kampeerweekend Zeeuws Lef naar "de Roompot".

Roompot 2.png

 Zaterdagmorgen vertrokken we met twee auto’s en de
 aanhanger vol met kampeerspullen richting Kamperland.
 Dit jaar gingen er vier bewoners mee.

Roompot 1.jpg Op de grote camping   hadden we snel onze   plek gevonden en   konden  de tenten worden opgezet. Wat was het heet en zweten geblazen. Toen iedereen zijn tent had opgezet konden we heerlijk verse broodjes eten. De partytent bood schaduw wat super was. We hadden zelf de ventilator meegenomen en de koelbox hield onze drankjes en etenswaren koud.

roompot 3.png

 We waren allemaal wel toe aan een  duik in het water
 en oh wat was het heerlijk in het golfslagbad.
 Het buitenbadwater was zo warm het leek wel een warm   bad. Daarna voor wie daar zin in had nog naar het strand,   heerlijk zwemmen en overgooien met een bal. Lekker lang op   het strand gebleven en toen terug voor de BBQ.

Petra, Floor en twee bewoners (thuisblijvers) schoven aan bij de BBQ en onder de bomen, in de schaduw, was het heerlijk zitten. Twee bewoners gingen nog zwemmen en toen zij terug waren gingen de gasten weer naar huis.
Lesley en twee bewoners gingen nog een strandwandeling maken de rest bleef bij de tent heerlijk genieten van de prachtige avond, biertje erbij, marshmallows op de BBQ en leuke verhalen.Het was al na middernacht toen iedereen eindelijk zijn plekje gevonden had en het stil was in de tenten.

De volgende ochtend was iedereen al vroeg wakker, de zon stond alweer op de tenten. Eerst koffie en toen iedereen echt wakker was eieren met spek gegeten. Nadat iedereen gedoucht had en de tenten afgebroken waren hadden we keurig op tijd alle spullen in de autos’s.

roompot 5.jpg
Eerst weer gezwommen in het golfslagbad, wat was het heerlijk afkoelen en glijden van de enorme glijbaan. Daarna Truusje trap, op twee trapfietsen zijn we naar Wissenkerke gefietst. En oh wat hebben we gelachen toen we de fietsen over de dijk hebben geduwd om verder te fietsen langs de zee. Cool

De afsluiting was op het terras van de camping met een biertje, bitterballen en tortilla dip. Iedereen was moe en voldaan en zo zijn we op het gemakje terug gereden naar Middelburg.

Een prachtig zonnig kampeerweekend 2019!

23 februari 2019
Viering 5 jarig Zeeuws Lef, dagje uit naar "Blijdorp".

Zaterdag 23 februari hebben de bewoners en 3 begeleiders een hele gave dag gehad!! Deze was georganiseerd voor de bewoners om het 5 jarig bestaan van Zeeuws Lef te vieren.

Om 9 uur zijn de bewoners vertrokken vanaf het Honk. Na het parkeren en verzamelen bij Blijdorp zijn zij het park ingegaan. Het was een heerlijke zonnige dag om daar te wandelen. De bewoners hebben zich in groepjes opgesplitst (dit ging vanzelf aldaar) en hebben genoten van het weer en de dieren. 

Tussen de middag hebben ze met elkaar geluncht en ieder hun weg weer vervolgd.
Aan het eind van de middag was het weer verzamelen bij
de uitgang en zijn ze richting eetcafé Willem gegaan. Blijdorp.JPG
De bewoner die niet mee kon naar Blijdorp is wel gezellig aangesloten om mee te eten, leuk!

Het was zo een lange, maar enorm geslaagde dag!

24 september 2016 deden wij mee aan de rommelroute in Oost-Souburg.
Kijk hier voor een impressie