De avond begon met heerlijke geuren terwijl onze lokale chef, een echte bewoner van Zeeuws Lef, buiten onder een afdakje de barbecue bediende. Smeulend vlees, perfect gemarineerd, liet hun verleidelijke aroma door de lucht zweven. Het was bijna alsof de regen de honger alleen maar aanwakkerde!

De weergoden hadden echter andere plannen. Terwijl de chef met behendige hand de spiesjes draaide, veranderde een zachte motregen in een lichte regenbui. Maar lieten wij ons daardoor ontmoedigen? Nee hoor! Met een gevoel van saamhorigheid verplaatsten we ons snel naar binnen. Beeld je een vrolijke stoet in van liefhebbers van lekker eten, elk met een bord en een paraplu, allemaal met een aanstekelijk gevoel voor avontuur.

Onze vindingrijke chef, onverstoorbaar door het weer, bleef buiten onder het afdak staan en ging onvermoeibaar door met grillen – een ware culinaire held die de regendruppels trotseerde! Het gelach en het gepraat werden alleen maar luider terwijl wij vanuit onze droge binnenplaats toekeken, wetende dat de regen geen roet in het eten kon gooien.

En dan het eten! Mals gegrild vlees, perfect op smaak gebracht, smolt in onze monden bij elke smakelijke hap. De smaakvolle sauzen dansten op onze smaakpapillen, terwijl de verse salades en bijgerechten de perfecte aanvulling vormden. De regen mocht dan de buitenactiviteiten verstoren, maar hij kon de warme sfeer en het heerlijke eten binnen niet temperen.

Terwijl de regen buiten langzaam minder werd, kwam onze chef, gehuld in de geest van Zeeuws Lef, triomfantelijk tevoorschijn onder het afdakje. Met applaus en hartelijke geluiden verwelkomden we onze grillmeester weer binnen. En net toen we dachten dat de avond niet mooier kon worden, werden er borden vol sappige aardbeien tevoorschijn getoverd – een passend toetje voor dit onverwachte avontuur.

Dus daar heb je het, beste lezers, een barbecue avond bij Zeeuws Lef die ons verraste, ons samenbracht en ons achterliet met herinneringen die nog lang in ons hart zullen nagalmen. Regen of zonneschijn, als het eten zo lekker is en het gezelschap zo goed, dan is er altijd plaats voor een beetje meer Zeeuws Lef in ons leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *