Op 11 maart 2023 hebben we het jaarlijkse Oranjefonds uitje gehad. We zijn aan het begin van de middag met een grote groep van 10 man vanuit Zeeuws Lef naar Krabbendijke gereden. Het was even zoeken voor we precies hadden gevonden waar we moesten zijn, maar toen we het uiteindelijk gevonden hadden was het een perfecte, rustige plek. Een grasveldje met wat bomen omheen. We hadden ontzettend geluk, want na een hele week regen en slecht weer, was het vandaag een mooie zonnige dag. Iedereen had wel zijn oude kleding aangetrokken die vies mocht worden, omdat het toch wel lekker drassig was buiten. 

Er stonden twee mannen klaar die in een kilt uitleg gaven over wat de bedoeling was  van vandaag. Hierna mocht iedereen ook zelf een kilt aantrekken. Eenmaal  begonnen, zijn we verschillende onderdelen afgegaan  van ‘Highland games’. Eerst steen stoten, een estafette  met boomstammen, touwtrekken, hamerslingeren en  aan het einde nog een Archery tag battle, waar we een  wedstrijdje boogschieten op elkaar mochten doen. Dit  was gelukkig niet gevaarlijk, want in plaats van een scherpe punt, schoten we met een stompe dop waar je geen blauwe plekken van krijgt. Paintball is pijnlijker. 

 Tussen de onderdelen door hebben we nog pauze gehouden met een drankje en een cakeje wat verzorgd was voor ons. Bewoners hebben genoten van de verschillende onderdelen en het lekkere weer.

Op de terugweg lekker nagepraat in de auto en na afloop konden gegadigden nog een frietje mee komen eten in het Honk.

Iedereen zal wel lekker spierpijn hebben gehad de volgende dag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *