Zaterdag 12 maart was het zover, ons Oranjefonds uitje naar de molens in Kinderdijk. Ons vervoer van de dag was een busje, waar we gezellig met zijn allen in konden.Toen we het dorpje Kinderdijk binnenkwamen rijden, zagen we in de verte de molens al pronken. Bij aankomst hebben we eerst genoten van een lunch in een restaurant. Daarna zijn we naar de molens gegaan en hebben we ons verwonderd over de hoeveelheid molens bij elkaar. Na een bezoek aan de machinekamer van het gemaal was het tijd om in de rondvaartboot te stappen.

We hebben genoten van het uitzicht en het zonnetje wat tussendoor tevoorschijn kwam. Bij de laatste stijger zijn we uitgestapt. Na het maken van een leuke groepsfoto zijn we doorgelopen naar de museummolen. Hier krijgen we een inkijkje hoe vroeger een molenaarsgezin woonde.We zijn aan boord gestapt van een oud zeilschip. Met een steile trap naar beneden, waar we korte films hebben bekeken over watermanagement en klimaatverandering. Vervolgens hebben we gewandeld langs het water naar de andere museummolen. Dit was een grotere molen, waar we ook naar boven konden. We proberen ons voor te stellen hoe het zou zijn om in zo’n molen te wonen. In de knusse woonkamer hebben we met een echte molenaar gesproken.We waren blij om even te zitten en uit te rusten tijdens het bekijken van een film, welke vertoond werd op meerdere schermen om ons heen. De film nam ons in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van Kinderdijk. Hierna hebben we naar verschillende vogelgeluiden geluisterd in het vogeltheater. Tenslotte nog even door de souvenirshop. Natuurlijk hebben we ook veel foto’s gemaakt. We voelden ons even toerist in eigen land. Op de terugweg was het maar stil in het busje, vol van alle indrukken. Enkele ogen vielen even dicht. Bij terugkomst op het Honk traditioneel afgesloten met het eten van frietjes.Kortom, het was een erg geslaagd en leerzaam uitje!We willen het Oranjefonds bedanken voor het mogelijk maken hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *